De Vernufteling 2017

03-11-2017

Bouwadviesbureau Strackee is voor het tweede jaar op rij genomineerd voor “de Vernufteling”.

De Vernufteling is dé prijs voor het meest innovatieve project in de branche. Maar, wat is nu eigenlijk het vernuft van een gebouw, brug (3D geprint), fietsverbinding, sluis of haven? Wat is de techniek achter het project? Welke, technische, oplossing biedt het project de samenleving? Wil een project meedingen naar De Vernufteling dan moet de inzending economisch en maatschappelijk belang hebben en natuurlijk vernuft uitstralen.

Vorig jaar waren wij succesvol met de door ons ontwikkelde spouwdonut voor de Groningse aardbevingsproblematiek. Dit jaar hebben wij de oplossing ingediend "funderen op rubber, mitigerende maatregelen bij funderingsherstel". Met deze methode kan integraal herstel van bouweenheden veelal worden beperkt, en wordt een positief effect bereikt voor de belendingen.

De Vernufteling wordt sinds 2005 door NLingenieurs uitgereikt. In de afgelopen jaren hebben meer dan 83 ingenieursbureaus, samen goed voor ongeveer 376 ideeën, projecten en oplossingen, meegedongen naar De Vernufteling.

De prijsuitreiking was op 3 november 2017 tijdens het jubileumfeest ter ere van het 100-jarig bestaan van NLingenieurs.