Cultuur, Herbestemming

De Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk in Veere (Zeeland) werd vermoedelijk gebouwd tussen ca. 1350 en 1570. Gemeente Veere heeft, in samenwerking met onder andere Stichting Monumenten Bezit, het plan ontwikkeld om de Oude Kerk te herbestemmen tot een nieuw cultuurpodium van hoog niveau voor de provincie Zeeland én Nederland.

Voor deze herbestemming heeft Strackee een aantal constructieve ingrepen begeleid. Vanwege aanvullende belasting vanuit het gewijzigde gebruik is gecontroleerd of het bestaande casco voldoende sterk is. Een goed voorbeeld hiervan is het ophangen van installaties en vakwerken (trussen) aan de monumentale houten moerbalken, hoog boven in de kerk.

Ook is er een nieuwe begane grondvloer met vloerverwarming ingebracht. Hierbij moest rekening worden gehouden dat de ondergelegen hoog-monumentale vloer, welke stamt uit de tijd van Napoleon (ca. 18e eeuw), niet werd aangetast. Verder is er lichte zolderconstructie ingebracht, die tevens als isolerend laag fungeert tussen de evenementenruimte en de kap.

Door de grootte van de kerk en de mogelijkheid om de ruimte steeds verschillend in te kunnen delen, biedt het een inspirerend en flexibel podium voor evenementen. Voor meer informatie zie:

https://monumentenbezit.nl/grote-kerk-veere

https://monumentenbezit.nl/projecten-grote-kerk-veere

Opdrachtgever

Stichting Monumenten Bezit

Architect

Stichting Monumenten Bezit

Installatieadviseur

Bordewijk Adviseurs

Uitvoeringstermijn

2019

Fotografie

Stichting Monumenten Bezit

Gerelateerde projecten
Contact

Heeft u een vraag? Vul uw gegevens in en wij nemen persoonlijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Zoeken: