Onderwijs

De voormalige banketbakkersschool De Berkhoff aan de Wibautstraat 220 wordt in opdracht van de Gemeente Amsterdam verbouwd. In de toekomst zal hier speciaal onderwijs worden gegeven. Het gebouw is aangemerkt als gemeentelijk monument.

Om het gebouw geschikt te maken voor haar nieuwe functie wordt het bestaande gebouw enerzijds intern aangepast, anderzijds uitgebreid met een gedeelte nieuwbouw alwaar extra klaslokalen, een praktijklokaal en een gymzaal ondergebracht wordt.

Een uitdagend project waarbij alle facetten van binnenstedelijk bouwen aan de orde komen. Zo vindt de renovatie plaats met respect voor het monumentale karakter van het gebouw. Daarnaast is met een beperkte ruimte voor de nieuwbouw een oplossing gevonden voor de gymzaal.  Met een spectaculaire overkraging van ca 9,0 meter zweeft de gymzaal boven het bestaande gebouw. Dit is dan ook het meest uit in het oog springende element van het project en een typisch voorbeeld van compact en inventief bouwen op beperkte vierkante meters.

Opdrachtgever

Gemeente Amsterdam

Architect

Archivolt Architecten
Architectenbureau Micha de Haas

Uitvoeringstermijn

2018 – 2019

Omvang

Ca 3300 m2

Artist Impressions

Archivolt Architecten
Architectenbureau Micha de Haas

Gerelateerde projecten
Contact

Heeft u een vraag? Vul uw gegevens in en wij nemen persoonlijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Zoeken: