Spaarndammerhart wint Zuiderkerkprijs 2021 én Abe Bonnema Architectuurprijs 2021!

 In Nieuws

Het project Spaarndammerhart heeft de Zuiderkerkprijs 2021 én de Abe Bonnema Architectuurprijs 2021 gewonnen. De Zuiderkerkprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste Amsterdamse woningbouwproject van dat jaar en de Abe Bonnema Architectuurprijs wordt in de oneven jaren uitgereikt aan projecten die door de toepassing van innovatieve concepten en aspecten voorbeeldig zijn, een nieuwe norm of standaard zetten en/of een toonbeeld zijn van vernieuwing van architectuur

Wij van team Strackee zijn vereerd dat wij hebben bijgedragen aan dit bijzondere project. Strackee heeft het constructieve ontwerp vanaf VO tot en met uitvoering verzorgd, waarbij de nodige constructieve uitdagingen zijn opgelost. Vooral de karakteristieke rondingen in twee richtingen in de metselwerkgevel met de achterliggende prefab gevel en de onderdoorgang zelf, waren extra speciaal in dit project.

Het ontwerp met een grote binnenstedelijke bouwkuip tot en met de opvang van het metselwerk: op elke niveau werden we uitgedaagd. Door een goede samenwerking met o.a. de architecten (Korth Tielens architecten en Marcel Lok architect) en de opdrachtgever (Heijmans Vastgoed) is het gelukt om het hoge ambitieniveau van het project te realiseren met als resultaat het winnen van zowel de Zuiderkerkprijs 2021 als de Abe Bonnema Architectuurprijs 2021!

Zie ook deze pagina voor meer vakprijzen en eervolle vermeldingen van projecten waar Strackee aan heeft meegewerkt.

Recente berichten
Contact

Heeft u een vraag? Vul uw gegevens in en wij nemen persoonlijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Zoeken: