Funderingstechnieken
& Funderingsherstel

“Amsterdam is gebouwd op palen” en dat is maar goed ook. De slappe samendrukbare bovenlagen in grote delen van ons land maken dat een goed ontwerp van het fundament noodzakelijk is om een bouwwerk haar belastingen af te kunnen laten dragen naar de ondergrond. De basis onder elk veilig bouwwerk is een goed functionerende fundering. Het ontwerpen van een optimale fundering is afhankelijk van de omstandigheden van de locatie. Gedegen advies waarbij rekening wordt gehouden met de omstandigheden van de omgeving is ons specialisme.

Renovatiewerk en funderingsherstellen

Herstellen van een fundament in de bebouwde omgeving is per definitie maatwerk. Geen pand is hetzelfde, er is vrijwel altijd sprake van kwetsbare belendingen, de werkruimte is vaak beperkt en de wensen van de opdrachtgever ten aanzien van het gebruik zijn verschillend. Al decennia ontwerpen en adviseren wij met plezier en toewijding funderingsmethoden van monumenten tot bloksgewijze herstellen. In onze adviezen betrekken wij de laatste technieken in de markt, maken de juiste afwegingen ten aanzien van de te kiezen funderingstechniek en nemen wij de opdrachtgever mee in onze overwegingen.

Wij hebben een groot netwerk in de renovatiemarkt en kunnen uitstekend adviseren bij de aannemersselectie voor dit specialistische werk.

Funderingstechnieken - Casing draaipaal
tafel

Tafelconstructie

Bij de aanleg van kelders worden de funderingspalen gedurende de bouwwerkzaamheden gebruikt als tijdelijke stutconstructie ook wel een zogenaamde tafelconstructie. In het ontwerp van het palenplan dient hier rekening mee te worden gehouden.

vdm

Alternatieve fundering

Bij moeilijke bereikbare locaties, bij partieel herstel of bijvoorbeeld drijvende monumentale kelders dienen soms alternatieve funderingswijzen te worden aangewend. Bijvoorbeeld door middel van plaatsing van funderingspalen in het hart van de bouwmuur.

boorkern
combipaal

Binnenstedelijke bouw

Voor binnenstedelijke bouwprojecten dient een overwogen afweging te worden gemaakt met betrekking tot het te kiezen paalsysteem. Dit om het risico op schade en overlast aan de omgeving te minimaliseren. Waar voorheen uitsluitend gebruik werd gemaakt van traditionele heistellingen, ligt het vandaag de dag vaak in de rede om funderingswerken trillingsvrij uit te voeren. Naast de randvoorwaarde vanuit de omgeving, is het te kiezen paalsysteem ook zeer afhankelijk van de bodemopbouw van de locatie.

Strackee is bekend met de techniek uit de markt, de risico’s, toepasbaarheid en kosten. Mede door onze intensieve samenwerking met verschillende geotechnisch adviseurs kunnen wij vroegtijdig de opdrachtgever adviseren in de keuze van het meest optimale paalsysteem.

groene-paal

Fundering als bron

Warmte- en koudetransport via de palen ten behoeve van opwekken duurzame energie. De fundering van de woning als energiebron.

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? Neem contact met ons op

Contact

Heeft u een vraag? Vul uw gegevens in en wij nemen persoonlijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Zoeken: