Herbestemming, Renovatie, Restauratie, Transformatie, Utiliteitsbouw

De voormalige houthandel Van de Vijsel aan de Overtoom zal worden omgevormd tot een hotel met ca. 80 kamers. Na jarenlange voorbereiding wordt in Amsterdam aan de kop van de Overtoom, naast het Leidseplein, een nieuw hotel ontwikkeld in opdracht van Vijsel Vastgoed BV. Een intensieve en langdurige voorbereiding in samenwerking met Minke Wagenaar Architect en Bouwadviesbureau Strackee ging hieraan vooraf.

De bestaande houtconstructie alsmede de bebouwing ter plaatse van de voorgevel zijn monumentaal en zullen als zodanig met de nodige zorg worden behandeld. De locatie is ingesloten door een groot aantal belendingen bestaande uit 19e en 20e eeuwse bebouwing.

De toevoeging van een extra bouwlaag over het gehele perceel in de vorm van een kelder maakt de bouw complex. Alle factoren die van belang zijn bij binnenstedelijk bouwen komen hier samen. Denk hierbij aan een geohydrologisch onderzoek, vaststelling van de kwaliteit van belendingen, het opstellen van een risicoanalyse en monitoring van de belendingen en grondwaterstanden buiten de bouwkuip tijdens de uitvoering.

Opdrachtgever

Vijsel Vastgoed BV

Architect

Minke Wagenaar Architect

Aannemer kelderconstructie

Multi Bouw Systemen BV

Uitvoeringstermijn

2016 – 2018

Fotografie

Wijnanda Duits

Gerelateerde projecten
Contact

Heeft u een vraag? Vul uw gegevens in en wij nemen persoonlijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Zoeken: