Onderwijs, Renovatie, Utiliteitsbouw

Het project “Slotervaart Centrum voor Zorg” betreft een grootschalige renovatie van het voormalige Slotervaartziekenhuis, waarbij de focus ligt op het kruisgebouw. Het oorspronkelijk betonnen skelet dateert van 1972. Het kruisgebouw omvat 11 bouwlagen, waarbij er 2 bouwlagen worden toegevoegd. Bij de renovatie is het gehele kruisgebouw gestript tot aan het constructieve casco en zijn alle bouwkundige elementen en installaties volledig vernieuwd. Middels constructieve aanpassingen is het casco geschikt gemaakt voor de nieuwe bestemming.

Het getransformeerde gebouw is niet alleen energiezuinig, maar ook volledig voorbereid op toekomstige behoeften. Het Slotervaart Centrum voor Zorg zal verschillende functies huisvesten, zoals ‘’zorg’’, ‘’scholing’’ en ‘’kantoor’’. Het bouwwerk bezit kenmerken van naoorlogs architectonisch brutalisme en heeft een vloeroppervlakte van 50.000 m².

Om het bouwwerk geschikt te maken voor de nieuwe functies is het betonnen casco onderworpen aan constructieve aanpassingen, waaronder het realiseren van meerdere videsparingen in de betonnen cassettevloeren, het creëren van doorgangen in betonnen wanden en het toevoegen van nieuwe entreegebouwen en nieuwe liften. Ook is de installatieruimte van de 5e verdieping naar het dak verplaatst, waarvoor diverse constructieve voorzieningen zijn getroffen.

Nadat de werkzaamheden van de casco-renovatie waren opgeleverd, zijn de voorbereidingen gestart voor het realiseren van een volledig transparante tweelaagse optopping op de vleugels van het bestaande casco. De uitvoering start medio 2023 en zal medio 2024 worden opgeleverd.

Voor dit project treden wij op als ontwerpend constructeur, coördinerend constructeur en uitwerkend constructeur.

Opdrachtgever

Zadelhoff Beheer / Slotervaart Centrum voor Zorg

Architect

INBO (casco-renovatie)                                      MVSA Architects (optopping)

Aannemer

MedicomZes

Projectmanagement

Dev_ real estate

Staalconstructie

Holland Staal

Installatieadviseur

Ingenieursbureau Linssen

Installateur

HOMIJ (casco-renovatie)                              Van Dorp en Schoonderbeek (optopping)

Bouwfysica

LBP Sight

Uitvoeringstermijn

2020-2024

Fotografie

Milan Hofmans

Artist’s impressions

MVSA Architects

Gerelateerde projecten
Contact

Heeft u een vraag? Vul uw gegevens in en wij nemen persoonlijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Zoeken: