Woningbouw

Het project aan de Hettenheuvelweg in ontwikkelingsgebied Amstel III te Amsterdam omvat de bouw van drie nieuwe woongebouwen. Het betreft een hoogbouwtoren met 23 verdiepingen en een hoogte van ruim 76 m, een woongebouw van negen verdiepingen en een woongebouw met vijf bouwlagen. In totaal worden circa 387 sociale huurwoningen gebouwd. Hiervan zijn 147 studentenwoningen en 240 jongerenwoningen. Naast de woningen zullen ook commerciële ruimten in de gebouwen worden ingepast, waaronder circa 527 m2 aan BOG-ruimte en een fietsenstalling voor circa 640 fietsen.

Het architectonisch ontwerp is van Studioninedots. Strackee heeft voor alle drie de gebouwen het constructief ontwerp geleverd. Een aannemer is op het moment van schrijven nog niet bekend. De opdrachtgever van het project is B-Right Urban Living.

De gebouwen worden waarschijnlijk volledig gerealiseerd door middel van in het werk gestort beton. De gebouwen lenen zich goed voor tunnelgietbouw. De hoogbouwtoren wordt gefundeerd op een plaatfundering van 1,8 m dik, ondersteund door (schoor)palen. De overige gebouwen worden gefundeerd op een balkenrooster welke ondersteund worden door palen.

Opdrachtgever

B-Right Urban Living

Architect

Studioninedots

Aannemer

n.n.b.

Uitvoeringstermijn

2022-2024

Artist’s impressions

Studioninedots

Gerelateerde projecten
Contact

Heeft u een vraag? Vul uw gegevens in en wij nemen persoonlijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Zoeken: