Civiele techniek, Industrie

Dit gasreduceerstation is aangelegd in de vaart langs de A.J. Ernststraat en steekt aan de zuidzijde in het dijklichaam van de A.J. Ernststraat.

Het casco bestaat uit een grotendeels in prefab beton uitgevoerde constructie, wat een zeer snelle assemblage mogelijk maakte. Het dak is uitgevoerd in houtconstructie wat functioneert als ontlastvlak. De schil rond het casco is uitgevoerd in geperforeerd Cortenstaal met een motief dat refereert aan de project locatie aan de vaart.

Opdrachtgever

Liander

Architect

Cyrus Clark (Gemeente Amsterdam)

Bouwkundige uitwerking

ir. Willem Schutter (Architectenbureau Schutter-ETH BV)

Aannemer

Aannemersbedrijf Zwart BV

Uitvoeringstermijn

2015-2017

Fotografie

Amsterdam Streetside

Gerelateerde projecten
Contact

Heeft u een vraag? Vul uw gegevens in en wij nemen persoonlijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Zoeken: