Woningbouw

De Noordstrook is het gebied in de Delflandpleinbuurt tussen de A10-West en de Maassluisstraat, ten noorden van de Rijswijkstraat tot aan de Heemstedestraat in Amsterdam. In de fase 1 en 2 worden hier 3 nieuwe woonblokken gerealiseerd, ontworpen door 3 verschillende architectenbureaus.

Blok A: Dit meest oostelijk gelegen blok bestaat uit 171 sociale huurwoningen en commerciële ruimten. Het krijgt 5 lagen laagbouw en 2 torens. Op het binnenterrein wordt op maaiveldniveau een parkeergarage gerealiseerd die deels onder het gebouw doorloopt. Het dak van deze parkeergarage is een parkachtige daktuin met kromme paden en glooiende heuveltjes. De gevel onderscheidt zich door de prefab elementen met verschillende metselpatronen.

Blok B: Dit middelste blok bestaat uit 5 lagen en bevat 11 grote sociale huurwoningen en 95 koopwoningen. Het binnenterrein is een parkeergarage op maaiveld met als dak een daktuin. Dit is een strakke daktuin door de orthogonale hagenstructuur en bomen die door het dak heen steken. De gevel bestaat uit een transparante buitenschil en een oranje binnenschil die zichtbaar is.

Blok C: Het meest westelijk gelegen blok bestaat uit 5 lagen en bevat 110 huurwoningen. De onderste twee lagen zijn grondgebonden woningen en de daarboven gelegen 3 lagen zijn appartementen. Op een deel van het binnenterrein en deels onder de woningen wordt een half verdiepte parkeerbak gerealiseerd. Het dak van deze parkeerbak is een daktuin waarbij de inheemse beplanting bijdragen voor een ongedwongen sfeer. Opvallend zijn de grote glazen puien met horizontaal lopende prefab gevelelementen.

Opdrachtgever

Woningbouwcorporatie Far West

Architect

Blok A: Dick van Gameren Architecten
Blok B: Ana Architecten
Blok C: Snitker Borst Architecten

Uitvoeringstermijn

2006-2010

Omvang

387 woningen,
367 parkeerplaatsen,
2400m² bedrijfsruimten

Gerelateerde projecten
Contact

Heeft u een vraag? Vul uw gegevens in en wij nemen persoonlijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Zoeken: