Woningbouw

Op het voormalige Shellterrein in Amsterdam Noord wordt een nieuw woongebouw (Overhoeks Blok L) gerealiseerd van 7 bouwlagen bovengronds en een kelder. Door de glooiende vorm van de gevels en de kenmerkende set-backs past het gebouw heel goed in de ontwikkeling zijnde wijk.

Het architectonisch ontwerp is van Studioninedots, waarbij het bouwkundig ontwerp verder is uitwerkt door VDNDP. Strackee heeft voor dit blok het constructief ontwerp geleverd en Dura Vermeer is betrokken als hoofdaannemer bij de uitvoering. De opdrachtgever van het project is Ymere.

De nieuwbouw is een volledig in het werk geproduceerd betonskelet, gefundeerd op in het werk gestorte betonpalen (vibropalen) met een balkenplaatvloer op kelderniveau. De hoofddraagstructuur bestaat verder uit een betonnen kelderbak en bouwmuurwanden die op kelderniveau starten en eindigen op dakniveau. De betonvloeren worden daarbij in de bouwfase ondersteund met het skydecksysteem.

Vanaf begane grond is er een prefab gevel aanwezig die de set-backs van de verdiepingen volgt.
Deze sandwich elementen dragen ter plaatse van de kopgevels de vloeren en zijn daar dus constructief. Ter plaatse van de langsgevels zijn deze niet constructief.

Opdrachtgever

Ymere

Architect

Studioninedots

Bouwkundige uitwerking

VDNDP

Aannemer

Dura Vermeer

Uitvoeringstermijn

2020-2021

Fotografie

Bouwadviesbureau Strackee / Amvest

Gerelateerde projecten
Contact

Heeft u een vraag? Vul uw gegevens in en wij nemen persoonlijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Zoeken: