Onderwijs, Renovatie

De renovatie van het Tabor College locatie D’Ampte bestaat uit het renoveren van de bestaande schoolgebouwen A en C.

Gebouw A is opgericht in 1968 en voldoet niet meer aan de huidige eisen en wensen ten aanzien van installaties en bouwfysica. Om voor de komende 30 jaar te voldoen aan de huidige maatstaven voor schoolgebouwen worden alle technische installaties vervangen en een groot deel van de gevels vernieuwd.

Gebouw C is in 1996 opgericht wat aanpassing van de bouwkundige schil minder noodzakelijk maakt. Er worden alleen nieuwe technische installaties geplaatst en plaatselijk worden enkele aanpassingen in de bestaande indeling van het gebouw gemaakt. In het ontwerpteam met Koning Ellis architecten, ABC Nova, J. van Toorenburg en BBA is een ontwerp gemaakt voor deze grootschalige renovatie. Hierbij is het ontwerp door dit team tot DO+ niveau uitgewerkt.

Het uitwerken van de details is bij de aannemer ondergebracht. Behalve het toetsen van alle benodigde voorzieningen voor de nieuwe installaties zijn er op constructief vlak een aantal uitdagende ingrepen. Zo wordt in gebouw C, dat is opgebouwd uit een staalconstructie met kanaalplaatvloeren, een grote nieuwe tribunetrap tussen de begane grond en eerste verdieping gecreëerd. Voor de grote sparing in de verdiepingsvloer is een aanpassing van de hoofddraagconstructie noodzakelijk.

Tijdens de uitvoering heeft Strackee een toetsende rol. Hierbij worden de stukken die door de aannemer / adviseurs aannemer zijn vervaardigd getoetst aan de uitgangspunten van het ontwerp.

Opdrachtgever

Stichting Onderwijshuisvesting Hoorn (SOHH)

Architect

Koning Ellis architecten

Uitvoeringstermijn

2014-2017

Omvang

Renovatie en verduurzaming 13.000m2 schoolgebouw

Fotograaf

Koning Ellis architecten

Gerelateerde projecten
Contact

Heeft u een vraag? Vul uw gegevens in en wij nemen persoonlijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Zoeken: