Challenge houten funderingen

 In Nieuws

Afbeelding: https://challengehoutenfunderingen.nl/

Woningcorporaties Amsterdam

Innoveren zit in onze genen. De door vier Amsterdamse corporaties georganiseerde “Challenge houten funderingen” hebben wij zeer succesvol doorlopen. Alle vier de corporaties gaan verder met Strackee in gesprek. Bovendien zijn we al begonnen met twee veelbelovende pilotprojecten.

Kostenreductie, versnelling bouwtijd en halvering CO2-footprint

Ons doel is ambitieus: een aanzienlijke optimalisatie van funderingsherstel realiseren. We streven naar een kostenreductie van 30%, een versnelling van 30% van de bouwtijd en ten minste een halvering van de CO2-footprint. De kern van onze oplossing ligt in het ontwikkelen van betonvrije funderingen, waarbij we tevens de restwaarde van de bestaande houten paalfunderingen benutten.

Toekomstbestendig circulair funderingsherstel

In de verdere ontwikkelingen wordt ook gekeken naar een combinatie met regenwateropslag in de kruipruimte voor bodeminfiltratie tijdens lange, droge periodes. Funderingsherstel kan een enorme kostenpost zijn, maar wij zien het als een ongekende kans! We hebben de krachten gebundeld met onze partner VDM om een methode voor toekomstbestendig circulair funderingsherstel te ontwikkelen. Deze samenwerking is niet nieuw; we werkten al eerder zij aan zij met VDM in het Innovatiepartnerschap Kademuren van de Gemeente Amsterdam (https://kade2020.nl/).

Aanbevolen berichten
Contact

Heeft u een vraag? Vul uw gegevens in en wij nemen persoonlijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Zoeken:

Raamweg 15-16 Den Haag