Werf- en kluiskelders Utrecht

 In Nieuws

Behoud bouw en erfgoed van Utrecht

Onze primaire aanpak voor het behoud van erfgoed en veiligheid van binnenstedelijke constructies heeft zich inmiddels ook uitgebreid tot buiten de grachtengordel van Amsterdam, namelijk tot aan de werven en kelders in de binnenstad van Utrecht.

Constructieve Veiligheidsbeoordeling van werf- en kluiskelders

Onze expertise is gericht op het beoordelen van de werf- en kluiskelders ten aanzien van de constructieve veiligheid. Dit betreft met name kelders waar gebreken aanwezig zijn in de vorm van verzakkingen of scheurvormingen en waar geen behoefte is aan een uitgebreid bouwkundig restauratieplan. Door het aandragen van innovatieve oplossingen, in combinatie met bestaande beproefde technieken, onderscheidt Strackee zich van de rest van de deelnemers binnen de lopende pilots voor herstel en behoud van de werfkelders.

Samenwerking en herstelplanning met vaste partners

Op basis van onze quickscan breiden wij ons projectteam uit met onze vaste partners op het gebied van kostencalculatie, bouwfysica, geotechniek, funderingsinspectie en 3D-scans om zo tot een gezamenlijk herstelplan te komen. Bij het opstellen van het herstelplan wordt rekening gehouden met subsidies en wordt onderscheid gemaakt tussen de kosten voor de eigenaar en de gemeente.

Aanzicht-kluismuur Werf- en kluiskelders Utrecht, Oude Gracht

Verdeling van verantwoordelijkheden en herstelplanning

De keldereigenaar is verantwoordelijk voor de werfkelder onder de weg. De gemeente is verantwoordelijk voor de werf- of kluismuur, trekankers en de openbare weg. Het herstelplan van de werf- of kluismuur geldt voor de komende 100 jaar. Daarbij moet worden gerekend met verkeersklasse C20 (NEN8701). Voor het herstel (restlevensduureis) van de werf- of kluiskelder geldt volgens Bouwbesluit NEN8700 tenminste afkeurniveau met referentieperiode 15 jaar of verbouwniveau met referentieperiode 15 jaar en met aanbeveling van 30 jaar.

Aanbevolen berichten
Contact

Heeft u een vraag? Vul uw gegevens in en wij nemen persoonlijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Zoeken:

Houtbouw Villa HolyslootRaamweg 15-16 Den Haag