Houtbouw Villa Holysloot

 In Nieuws

Fotografie: Isabella van Bellistic

Duurzaam bouwen met Strackee

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Strackee. Een mooi project waarbij duurzaamheid een grote rol speelt, is Holysloot. Onder toezicht van Isabella van Bellistic, wordt in samenwerking met Kentie en Partners Architekten een prachtige villa gerealiseerd op een net zo mooie locatie.

Houten opbouw: prefab en houten palen

De villa wordt vrijwel volledig opgebouwd uit hout. Geprefabriceerde houten wanden en vloeren van de firma Hetebrij Prefab B.V. worden via smalle en kronkelige weggetjes aangevoerd met trekker en platte kar, waarna de villa in elkaar wordt gezet door Drents Eiken Gebint. Zelfs de fundering wordt uitgevoerd in houten palen.

Beperkt gebruik van staal en beton voor duurzaamheid

Er wordt zo min mogelijk staal en beton gebruikt. Om voor voldoende stabiliteit te zorgen zijn er vier stalen portalen toegepast. In combinatie met een zorgvuldig ontworpen betonnen balkenrooster zijn betonoplangers voor de houten palen en een PS-isolatie vloer de enige constructiedelen waarvoor beton benodigd is.

De betonoplangers zijn noodzakelijke om de levensduur van de houten palen te vergroten. Deze zorgen er namelijk voor dat de houten palen te allen tijde onder water staan, waardoor deze niet gaan rotten. De PS-isolatievloer zorgt vanzelfsprekend voor een hoge RC-waarde, waardoor er gedurende de levensduur van de villa minder energie benodigd is voor het verwarmen van de woning.

Op zoek naar een constructeur of bouwadviesbureau dat je kan helpen met je houtbouw uitdagingen? Stuur ons je bericht of bel ons op, we beantwoorden graag je vragen.

Aanbevolen berichten
Contact

Heeft u een vraag? Vul uw gegevens in en wij nemen persoonlijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Zoeken:

MK24 Mauritskade 24 Amsterdam - Verduurzaming schoolgebouwWerfkelder-doorsnede, Werf- en kluiskelders Utrecht, Oude Gracht