Renovatie

Hemelsbreed nog geen 200 meter van ons pand vandaan, zijn wij in opdracht van The Collection als constructief adviseur betrokken bij een grootschalige renovatie van de kantoorpanden aan de Herengracht 134-136, project D’BEECK.

Door het ontbreken van relevante stukken in het bouwdossier met betrekking tot de constructie, heeft Bouwadviesbureau Strackee in het voortraject van beide rijksmonumenten, met een oorspronkelijk bouwjaar van 1615, de constructie in kaart gebracht en verwerkt in een BIM-model. Vervolgens is de bouwkundige planvorming voor de renovatie door B22 Bouwkundig Teken- en Adviesbureau op papier gezet, waarna de constructieve ingrepen in het casco en aanvullingen op het casco door ons op haalbaarheid zijn getoetst.

Het project behelst een bruto vloeroppervlak van circa 1800m² (VVO) aan kantoorruimte. Het project is reeds in uitvoering genomen door Bouwbedrijf Jan Vet, welke de panden inmiddels heeft gestript, nieuwe verdiepingsvloeren heeft toegevoegd en doorbraken in het casco heeft gerealiseerd. Op dit moment worden de nieuwe installaties aangebracht, wordt een loopbrug tussen verschillende vloervelden gerealiseerd en worden de panden hoogwaardig ingevuld en verder afgewerkt. De bouwbegeleiding wordt verzorgd door REB Projects.

The Collection is een verzameling van 11 hoogwaardige, historische kantoorgebouwen in de binnenstad van Amsterdam en biedt haar members een ongeëvenaard netwerk van diensten en voorzieningen aan. Zie voor meer informatie: www.thecollection.inc

Opdrachtgever

The Collection

Architect

B22 Bouwkundig Teken- en Adviesbureau B.V.

Aannemer

Bouwbedrijf Jan Vet B.V.

Projectmanagement

REB Projects B.V.

Uitvoeringstermijn

2021-2022

Fotografie

Bouwadviesbureau Strackee

Artist’s impression

The Collection

Gerelateerde projecten
Contact

Heeft u een vraag? Vul uw gegevens in en wij nemen persoonlijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Zoeken: