Funderingsherstel

Recentelijk is door funderingsaannemer Duurzaam Funderingsherstel / Total Wall begonnen met het uitvoeren van funderingsherstel van Kerkstraat 324 te Amsterdam door middel van de innovatieve methode Helifix Funderingsysteem (DFH-palen). Extra bijzonder is dat dit het eerste project in Amsterdam betreft waarbij een omgevingsvergunning is verkregen voor het uitvoeren van dit type duurzame funderingsherstel.

Het pand dateert uit 1673 en is aangeschreven tot monument. Sinds 1957 is het eigendom van Vereniging Hendrick de Keyser. Een aantal gebouwdelen, waaronder de tuinmuur, de niet-monumentale aanbouw en de trap, vertonen ongelijkmatige zakkingen ten opzichte van het hoofdgebouw waarvan de fundering al eerder hersteld is. Om verdere scheurvorming en verschilzakkingen te voorkomen, is besloten om op deze duurzame manier partieel funderingsherstel uit te voeren.

De schroefvormige DFH-palen die toegepast zijn bestaan uit componenten met een totale lengte van 14 meter en zijn aan de bestaande funderingen / bouwmuren gekoppeld. In combinatie met het funderingsherstel worden daarbij direct de verticale scheuren hersteld met Helibar lintvoegwapening en de horizontale scheuren door middel van nieuw opgevulde voegen met kalkmortel.

In afstemming met Vereniging Hendrick de Keyser en Total Wall heeft Strackee voor dit pand de noodzaak tot funderingsherstel vastgesteld en vervolgens een gewichtsberekening uitgevoerd om het aantal benodigde palen met excentriciteit per verzakt bouwdeel te bepalen.

Opdrachtgever

Vereniging Hendrick de Keyser

Aannemer

Total Wall

Uitvoeringstermijn

2022

Fotografie

Total Wall / Strackee

Gerelateerde projecten
Contact

Heeft u een vraag? Vul uw gegevens in en wij nemen persoonlijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Zoeken: