Funderingsherstel, Herbestemming, Renovatie, Woningbouw

Het project omvat de transitie van het voormalige V&D complex aan het Rokin en de Kalverstraat in Amsterdam. Het bestaande casco, gebouwd in meerde fasen tussen 1900 en 1934, bestaat uit stalen en betonnen kolommen met daarop stalen liggers en houten balklagen.

Bij de transformatie van het warenhuis worden nieuwe roltrappen en liften t.b.v. retail- en kantoorfuncties ingebracht. Ook de afwerkpakketten op vloeren en de benodigde installaties zijn nieuw en verwerkt in het bestaande casco.

Voor het verhogen van de vloerbelasting van 400kg/m2 naar 500kg/m2 is extensief onderzoek gedaan naar het benutten van de bestaande constructiesterkte van het casco, waardoor vrijwel geen versterkingsmaatregelen hoeven te worden ingebracht.

Het complex wordt voorzien van een nieuwe fundering op kelderniveau. Grote gemetselde kolommen in de kelder (2x1m) worden vervangen door slanke stalen kolommen (0,3×0,3m) t.b.v. ruimtewinst, waarbij direct ook de in het verleden in het casco ontstane vervormingen middels vijzelen worden genivelleerd.

Opdrachtgever:

IEF Capital

Management:

ABC Nova & Bouwfonds

Architect:

Office Winhov

Installatie-adviseur:

IA Groep

Aannemer:

van Wijnen Heerhugowaard

Renders:

Office Winhov

Uitvoeringstermijn

2016 – 2018

Omvang

11.200m2

Gerelateerde projecten
Contact

Heeft u een vraag? Vul uw gegevens in en wij nemen persoonlijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Zoeken: