Utiliteitsbouw, Woningbouw

Naast het Olympisch Stadion te Amsterdam worden 6 bouwblokken gerealiseerd naar een ontwerp van drie Amsterdamse architectenbureaus voor meerdere opdrachtgevers:

Blok 1 en 2:
In deze blokken naar een ontwerp van de architectenbureaus Lafour en Wijk + Rudy Uytenhaak worden 239 woningen gerealiseerd in het ‘dure’ huursegment en 1600m² bedrijfsruimte. Onder de blokken bevinden zich parkeerkelders met 190 parkeerplaatsen

Blok 3:
Woongebouw van 8 verdiepingen. Ontwerp door architectenbureau Rudy Uytenhaak. 175 woningen in het ‘dure’ huursegment en 800m² bedrijfsruimte. In de één-laagse kelder bevinden zich 87 parkeerplaatsen en een zwembad met fitnessruimte, uitsluitend t.b.v. het gebruik van de bewoners van de blokken 1,2 en 3. Op het middenterrein staat op het kelderdek een gebouw t.b.v. een kinderdagverblijf.

Blok 4:
In dit blok naar een ontwerp van de architectenbureaus Lafour en Wijk + Mulleners en Mulleners architecten worden 125 koopwoningen gerealiseerd. Onder de blokken bevindt zich een 2-laagse parkeerkelder met 147 parkeerplaatsen.

Blok 5 en 6:
In deze blokken naar een ontwerp van de architectenbureaus Lafour en Wijk + Mulleners en Mulleners architecten worden 86 ‘dure’huurappartementen + 302 sociale huurwoningen gerealiseerd en 315m² bedrijfsruimte. Onder de blokken bevinden zich één-laagse parkeerkelders met in totaal 323 parkeerplaatsen.

Opdrachtgever

BPF Bouwinvest / AM Wonen BV / Eigen Haard Olympus Wonen

Architect

Architectenbureau Lafour & Wijk / Ir. R. Uytenhaak Architectenbureau / Mulleners en Mulleners architecten

Omvang

2715m² bedrijfsruimten

Uitvoeringstermijn

2002 – 2008

Gerelateerde projecten
Contact

Heeft u een vraag? Vul uw gegevens in en wij nemen persoonlijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Zoeken: