Onderwijs, Renovatie

In de wijk Schalkwijk in Haarlem is basisschool De Molenwiek Dalton, die onderdeel uitmaakt van het bezit van Stichting Spaarnesant, uitgebreid en getransformeerd tot een gebouw dat voldoet aan de wensen van de opdrachtgever en bovendien goed past in de huidige tijd en plaats. Strackee heeft voor dit project het constructief advies geleverd.

De constructieve ingrepen aan De Molenwiek kunnen worden onderverdeeld in de verbouwing en uitbreiding van het bestaande bouwdeel en een deel nieuwbouw. Het nieuwbouwdeel heeft de plattegrond van een halve cirkel, waardoor het gebouw vanuit meerdere richtingen het omliggende park als het ware recht aankijkt. Hierbij zijn er grote geveloverspanningen gerealiseerd, wat samen met het nieuwe metselwerk leidt tot prachtige aangezichten.

Met trots kunnen wij melden dat De Molenwiek de Lieven de Key Penning 2019 heeft gekregen. Volgens de jury van deze publieksprijs voor architectuur, stedenbouw en monumenten voegt de school “nieuw elan en levendigheid toe”, en doet het daardoor “zeer veel met de omgeving”.

Opdrachtgever

Stichting Spaarnesant

Architect

Korth Thielens Architecten

Aannemer

Thunnissen

Uitvoeringstermijn

2017-2019

Fotografie

Strackee

Artist’s impression

Korth Thielens Architecten

Gerelateerde projecten
Contact

Heeft u een vraag? Vul uw gegevens in en wij nemen persoonlijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Zoeken: