Utiliteitsbouw

Het Jeroen Pit Huis wordt een zelfstandig, nieuw zorgverblijf op het terrein van Amsterdam UMC, locatie AMC. Het gebouw wordt midden in het Health Park gebouwd. Er komen 8 familieappartementen met meerdere centrale voorzieningen: een grote familiekeuken, sport-, “chill-” en revalidatiefaciliteiten, een snoezelkamer en een eigen tuin.

Het Jeroen Pit Huis is een samenwerking tussen de stichting Van Karnebeek4kids, het Emma Kinderziekenhuis en het Lindenhofje. Het project is uniek omdat het wordt gefinancierd uit giften. Aan dit goede doel hebben alle bouwpartners zich gecommitteerd.

Het gebouw heeft een omvang van 1580m2 en is ontworpen door Brique Architecten. Het technische ontwerp wordt verder uitgewerkt door TPAHG Architecten en het interieurontwerp is gemaakt door Concrete.

De grote eenvormigheid van de plattegrond maakt het mogelijk de fundering geheel te prefabriceren met een beperkte variatie aan funderingselementen. De complete fundering is na een goede werkvoorbereiding geplaatst in slechts 2 dagen.

Houtbouw: niet omdat het moet, maar omdat het kan!
De uitgesproken vorm en indeling van het gebouw lenen zich uitstekend voor een combinatie van grotendeels een opbouw in houtskeletbouw gecombineerd met een staalframe voor de verdiepingsvloer. Juist de keuze voor een hybride draagstructuur, staal waar nodig en houtskeletbouw waar de voordelen tot hun recht komen, maakt de toepassing van houtbouw ook financieel aantrekkelijk.

Opdrachtgever

Stichting Van Karnebeek4kids

Architect

Brique Architecten

Bouwkundige uitwerking

TPAHG Architecten

Interieurontwerp

Concrete

Aannemer

Dura Vermeer Renovatie Midden West BV

Projectmanagement

Crescenta

Bouwfysica

Peutz

Uitvoeringstermijn

2021-2022

Fotografie / Artist impressions

Stichting Het Jeroen Pit Huis

Gerelateerde projecten
Contact

Heeft u een vraag? Vul uw gegevens in en wij nemen persoonlijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Zoeken: