Onderwijs, Utiliteitsbouw

De derde vestiging in Utrecht van de landelijk werkende Kindergarden is gerealiseerd in de wijk Leidsche Rijn, Madridstraat 3-A. Het nieuwe gebouw is een kinderdagverblijf gecombineerd met een buitenschoolse opvang (BSO).

De entree aan de Madridstraat is de hoofdtoegang van het kinderdagverblijf, met ruimte voor 6 groepen op de onderste verdiepingen. Schoolkinderen kunnen vanuit de school het gebouw in via de achteringang (aan het park) en via de buitentrap en het dakterras in één keer doorlopen naar de BSO op de tweede verdieping.

Het casco is zoveel mogelijk opgebouwd uit prefab beton. De fundering en de opstorten op de breedplaten zijn in het werk gestort. Ter plaatse van de speelplaats is een staalconstructie toegepast. Dit in verband met de noodzakelijke lichte constructie gecombineerd met grote overspanningen.

Naast een optimale toepassing van isolatie zijn er zonnepanelen geplaatst en is er een geothermisch bronsysteem om zoveel mogelijk in de eigen energiebehoefte te kunnen voorzien.

Opdrachtgever

Kindergarden Nederland BV

Architect

Archivolt Architecten BV

Aannemer

Coen Hagedoorn Bouwgroep

Uitvoeringstermijn

2019-2020

Fotografie / artist’s impression

Archivolt Architecten BV

Gerelateerde projecten
Contact

Heeft u een vraag? Vul uw gegevens in en wij nemen persoonlijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Zoeken: