Onderwijs, Renovatie

Dé blikvanger van de renovatie van het Tabor College Oscar Romero in Hoorn is de nieuwe, moderne sportvoorziening in het pand. Deze ruime gymzaal op de begane grond biedt, naast kleedkamers en een berging, ook een teamruimte voor de LO-docenten en een aparte ingang voor avondgebruik.

Op de verdiepingen bevinden zich o.a. een dubbelgrote spelzaal – met de hoogte van een sporthal, een extra ruimte voor het team en twee aparte fitnessruimtes. Het nieuwe sportgebouw huisvest daarbij ook twee lagen met fietsenstallingen en een berging voor buitenmateriaal zoals mountainbikes.

In de bestaande school is de routing grondig aangepast en is er een nieuwe aula gerealiseerd. Deze is voorzien van een trap met zitelementen.

Het casco is opgebouwd uit een staalconstructie met kanaalplaten, waarbij de fundering wordt gevormd door in het werk gestorte funderingsbalken op prefab palen.

De puien in de bestaande en nieuwe gebouwdelen zijn vervangen en voorzien van isolatieglas en een dik isolatiepakket, waarmee de gehele schil geïsoleerd is. De vernieuwde gevelkozijnen zijn hierbij voorzien van ramen voor spuien.

Ook is de verlichting vervangen door ledverlichting en zijn er decentrale ventilatie-units met warmteterugwinning geplaatst. Hiermee is de transformatie van het gebouw compleet.

Opdrachtgever

Stichting Onderwijshuisvesting Hoorn

Architect

Bureau Bos

Aannemer

Bouwgroep Dijkstra Draisma

Installatieadviseur

Installatiebedrijf Rutgers

Projectmanagement

Buro Anderz

Omvang

Renovatie bestaande school: 12.000 m2

Nieuwbouw sportvoorziening: 2.500 m2

Uitvoeringstermijn

2019-2020

Fotografie / artist’s impression

Bureau Bos

Gerelateerde projecten
Contact

Heeft u een vraag? Vul uw gegevens in en wij nemen persoonlijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Zoeken: