Onderwijs, Renovatie, Utiliteitsbouw

De bestaande school is aan de voor- en achterzijde uitgebreid met 2715 m2 nieuwbouw. Hiervoor zijn bestaande gevels en vloeren gedeeltelijk gesloopt. Tijdens de gehele renovatie en uitbreiding is de school in bedrijf gebleven.

De school betreft een praktijkschool met grote praktijklokalen, die aan veranderingen onderhevig kunnen zijn. De constructie van de lokalen is opgebouwd uit dragende kalkzandsteen gevels en kanaalplaatvloeren. De tussenmuren zijn daarbij uitgevoerd in een kolomstructuur met stalen hoedliggers, waarmee de lokalen in de toekomst vrij in te delen zijn. Om een nagenoeg kolomvrije aula met tribunes te realiseren, zijn de bovenliggende bouwmuren uitgevoerd in grote stalen vakwerkconstructies.

De maatregelen die zijn getroffen zijn afgewogen op basis van een businesscase met een terugverdientijd van 10 jaar. De maatregelen, zoals zonnepanelen, zijn waar mogelijk ter lering zichtbaar voor de leerlingen. Nieuwe installaties zijn gebaseerd op soberheid met een zo laag mogelijk energiegebruik en onderhoudskosten. Er is uitgegaan van een EPC die 30% lager ligt dan volgens het Bouwbesluit verplicht is.

Opdrachtgever

PCOU Willibrord

Architect

Koning Ellis Architecten (BRIQUE)

Aannemer

Van Dillen BV

Uitvoeringstermijn

2017-2019

Installatieadviseur

J. van Toorenburg BV

Bouwfysica

B&G Isolatietechniek BV

Projectmanagement

ABC Nova

Fotografie

Strackee / Koning Ellis Architecten (BRIQUE)

Gerelateerde projecten
Contact

Heeft u een vraag? Vul uw gegevens in en wij nemen persoonlijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Zoeken: