Duurzaamheid, Utiliteitsbouw

In de schaduw van de Johan Cruijff ArenA, op de locatie van het ‘FEBO-gebouwtje’, is een nieuw horecapaviljoen verrezen. Het paviljoen bestaat uit bovengrondse bouwlagen waarin ruimte is voor de exploitatie van meerdere horecazaken. Onder het paviljoen is een kelder aanwezig voor opslag en facilitaire ruimtes van de horecaruimtes erboven.

In het oog springende details van het gebouw zijn de ellipsvormige plattegronden, de ‘zaagtand’-gevel en de  grote uitkragende luifels. Onder het gebouw zit een kelder van ruim 3,5 m diep welke in een bouwkuip zonder stempelraam is uitgevoerd. De constructie van de bovenbouw bestaat uit een staalconstructie met breedplaatvloeren voor de verdiepingsvloeren en een stalen dakplaat als dakconstructie. In de gevels zijn dragende kolommen toegepast om het aantal kolommen in de plattegronden te beperken. De uitkragende luifels (tot 3 m uitkraging) zijn opgebouwd uit uitkragende stalen liggers aan de gevelkolommen met een invulling van houten balklagen die als prefab elementen zijn aangeleverd. Om de doorbuiging van de luifels  achteraf nog te kunnen stellen zijn bij alle stalen consoles stelbouten aangebracht. In het kader van klimaatadaptief bouwen zijn de luifels en overige dakvlakken voorzien van een groendak met waterberging.

Het paviljoen is onder grote tijdsdruk ontworpen en gebouwd in verband met het naderende EK-voetbal. Tussen de offerteaanvraag en start bouw zat slechts 5 maanden. Dankzij de flexibiliteit en inspanning van alle bouwteamleden is het uiteindelijk gelukt om dit prachtige paviljoen neer te zetten.

Opdrachtgever

Azur Investment Group bv / Bon Groep bv

Architect

September Architectuur

Aannemer

MBB bv

Projectmanagement

MDG Projecten bv

Uitvoeringstermijn

2020-2021

Fotografie

September Architectuur

Gerelateerde projecten
Contact

Heeft u een vraag? Vul uw gegevens in en wij nemen persoonlijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Zoeken: