Vakprijzen

In onderstaande lijst vindt u de belangrijkste vakprijzen en eervolle vermeldingen die Strackee Bouwadviesbureau de laatste jaren heeft behaald.

2022: Winnaar Arie Keppler Prijs 2022

Het Spaarndammerhart heeft in de categorie ‘Samen wonen’ de tweejaarlijkse Arie Keppler Prijs gewonnen! Team Strackee is trots om een bijdrage aan dit project te hebben mogen leveren en feliciteert alle betrokken partijen bij dit project!

Via deze link de winnaars in alle categorieën, alsmede het juryrapport met daarin ook alle inzendingen. Strackee is goed vertegenwoordigd bij de ingezonden projecten.

2022: Winnaar Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2022

Spaarndammerhart blijft maar in de prijzen vallen! Nu ook de winnaar van de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2022.

2021: 1e prijs Zuiderkerkprijs 2021

Het project Spaarndammerhart heeft de Zuiderkerkprijs 2021 gewonnen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste Amsterdamse woningbouwproject van dat jaar.

In samenwerking met Korth Tielens architecten en Marcel Lok architecten en de opdrachtgever Heijmans Vastgoed, heeft Strackee het constructieve ontwerp vanaf VO tot en met uitvoering verzorgd.

2021: Winnaar Abe Bonnema Architectuurprijs 2021

Het project Spaarndammerhart heeft de Abe Bonnema Architectuurprijs 2021 gewonnen. Deze prijs, vernoemd naar de architect ir. Abe Bonnema, wordt uitgereikt aan projecten die door de toepassing van innovatieve concepten en aspecten voorbeeldig zijn, een nieuwe norm of standaard zetten en/of een toonbeeld zijn van vernieuwing van architectuur.

In samenwerking met Korth Tielens architecten en Marcel Lok architecten en de opdrachtgever Heijmans Vastgoed, heeft Strackee het constructieve ontwerp vanaf VO tot en met uitvoering verzorgd.

2021: Hilversumse Architectuurprijs 2021

De transformatie van het voormalige fabrieksterrein H-Park aan de Amersfoortseweg in Hilversum wint de Hilversumse Architectuurprijs 2021!

In samenwerking met ZZDP Architecten en K_Dekker Bouw heeft Strackee hiervoor de contructieve adviezen geleverd.

2020: Nominatie Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2020

CPO De Hallen te Amsterdam is genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2020!

Dit appartementencomplex, bestaande uit 10 duurzame woningen, is in particulier opdrachtgeverschap (CPO) gerealiseerd. Bouwadviesbureau Strackee heeft hiervoor de constructieve adviezen geleverd.

2020: Kade 2.020 Innovatie Partnerschap Kademuren Amsterdam

Strackee wint als onderdeel van het consortium Kade 2.020 de tender voor de versterkingsopgave kademuren Amsterdam.

2020: Nominatie Nationale Staalprijs 2020

Het voormalig V&D-complex te Amsterdam is genomineerd voor de Nationale Staalprijs 2020 in de categorie Utiliteitsbouw.

Bijzonder aspect aan dit werk was het nivelleren van verzakkingen in het bestaande casco door middel van vijzelwerk.

2019: Lieven de Key Penning 2019

Met trots kunnen wij melden dat basisschool De Molenwiek te Haarlem, waarvoor Strackee het constructief ontwerp heeft geleverd, de Lieven de Key Penning 2019 heeft gekregen.

Volgens de jury van deze publieksprijs voor architectuur, stedenbouw en monumenten voegt de school “nieuw elan en levendigheid toe”, en doet het daardoor “zeer veel met de omgeving”.

2017: 3e plaats Vernufteling 2017

Tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking door NL Ingenieurs heeft bureau Strackee een eervolle 3e plaats behaald.

De Vernufteling is dé prijs voor het meest innovatieve project in de branche. Wat is de techniek achter het project? Welke, technische, oplossing biedt het project de samenleving? Wil een project meedingen naar De Vernufteling dan moet de inzending economisch en maatschappelijk belang hebben en natuurlijk vernuft uitstralen.

Dit jaar hebben wij de oplossing ingediend “funderen op rubber, mitigerende maatregelen bij funderingsherstel”. Met deze methode kan integraal herstel van bouweenheden veelal worden beperkt, en wordt een positief effect bereikt voor de belendingen.

De prijsuitreiking was op 3 november 2017 tijdens het jubileumfeest ter ere van het 100-jarig bestaan van NLingenieurs.

2016: 3e plaats Vernufteling 2016

In de jaarlijkse prijsuitreiking van NL Ingenieurs heeft de door ons ontwikkelde Spouwdonut een eervolle 3e plaats bereikt.

Eén van de manieren om woningen in Groningen aardbevingsbestendig te maken is het fixeren van de buitengevel aan de horizontale vloeren. Met de Spouwdonut kan dit snel, goedkoop, eenvoudig en vrijwel zonder overlast voor de bewoners

2016: Stimuleringsprijs Nieuwbouwinnovatieregeling uitgeschreven door de NAM

Bouwadviesbureau Strackee heeft, samen met BKVV-architecten en bureau Kerkhoff, de Stimuleringsprijs ontvangen vanuit de Nieuwbouwinnovatieregeling uitgeschreven door de NAM.

Met het prijzengeld zal onderzoek worden verricht naar het aardbevingsbestendig uitvoeren van de Lofthome. Een innovatief en bewezen woonconcept opgebouwd uit staalbouw met een lichte gevelbeplating, dat radicaal afscheid neemt van bakstenen en daarmee uitermate geschikt is voor toepassing binnen het aardbevingsgebied.

2015: Museum Ons' Lieve Heer op Solder, 2e plaats Schreudersprijs 2015

Op 22 september van dit jaar opende Hare Majesteit Koningin Máxima het nieuwe entreegebouw van het museum Ons’ Lieve Heer op Solder. De uitbreiding van het museum is ontworpen door Felix Claus van Claus van Wageningen Architecten. De grootste constructieve uitdaging in dit project was het realiseren van een 6 meter diep ondergronds plaza onder de panden en de Heintje Hoeksteeg. Deze bijzondere ingreep is beloond met een eervolle vermelding bij de Schreudersprijs 2015.

Wij feliciteren ook onze partners Crux, van Schaik en NL Bouwmeesters.

2015: Vakwerkprijs en Design-award Aardbevingsbestendig maken van gebouwen

Bouwadviesbureau Strackee heeft de Vakwerkprijs en de Design-Award gewonnen van de door de NAM uitgeschreven prijsvraag voor het leveren van oplossingen voor het aardbevingsbestendig maken van gebouwen in Groningen.

Door het aanbrengen verankeringen, in combinatie met zogenaamde ‘spouwdonuts’, kunnen gebouwen op een snelle en effectieve wijze aardbevingsbestendig gemaakt worden. Bijkomend voordeel is dat bewoners tijdens het aanbrengen van deze verankeringen hun huis niet hoeven te verlaten!

Voor meer informatie kijk bij ‘Publicaties’ op onze website.
Voor de prijsuitreiking click op Prijsuitreiking

2014: 1e prijs Amsterdamse Nieuwbouwprijs

Dit jaar heeft het wooncomplex “De Kraaipanschool” de Amsterdamse Nieuwbouwprijs gewonnen.

Het  project de Kraaipan School, bestaande uit 65 sociale huurwoningen, 5 groepswoningen en de renovatie van de Kraaipanschool,  is een ontwerp van Hoogeveen architecten in co-making met Ymere en Era Contour gerealiseerd.

Architect: Hoogeveen architecten

Opdrachtgever: Ymere

Zie ook: http://www.ymere.nl/ymere/index.asp?id=3526

2013: Complex Uilenstede wint Amstelveense Architectuurprijs

De studentenhuisvesting aan de Laan van Kronenburg heeft de Amstelveense Architectuurprijs gewonnen. Het complex is in opdracht van DUWO en de VU ontworpen door HVDN-architecten (Studio Ninedots). Het project omvat de bouw van 724 studentenwoningen in 7 torens variërend van 4 tot 12 bouwlagen. Parkeren is ondergronds.

Architect:  HVDN-architecten (Studio Ninedots)

Opdrachtgever: DUWO en de VU

Zie ook: www.amstelveen.nl/web/nieuws/Feestelijke-uitreiking-Amstelveense-Architectuurprijs

2013: 1e prijs Zuiderkerkprijs

Dit jaar heeft het wooncomplex “De Kraaipanschool” de prestigieuze Zuiderkerkprijs gewonnen.

Het  project de Kraaipan School, bestaande uit 65 sociale huurwoningen, 5 groepswoningen en de renovatie van de Kraaipanschool,  is een ontwerp van Hoogeveen architecten in co-making met Ymere en Era Contour gerealiseerd.

Architect: Hoogeveen architecten

Opdrachtgever: Ymere

Zie ook: https://www.ymere.nl/nieuws/nieuwsbericht.html?id=41

2012: 1e prijs Nationale Renovatieprijs

De Nationale Renovatie Prijs 2012 is uitgereikt aan het project ‘De Koningsvrouwen van Landlust te Amsterdam

‘De Koningsvrouwen van Landlust’ is een renovatieproject van Woningstichting Eigen Haard. Het behelst twee in 1937 gebouwde portiekflats die een grote cultuurhistorische waarde bezitten, zowel in stedenbouwkundig als in architectonisch opzicht. Voor de renovatie combineert de opdrachtgever een ingewikkelde bouwkundige ingreep met een spraakmakende energiedoelstelling en nieuwe participatievormen.

Architect: Archivolt architecten

Opdrachtgever: Eigen Haard

Zie ook: www.guldenfeniks.nl

2011: 1e prijs ontwerp tijdelijke kampeertoren aan de Zuidas te Amsterdam

In samenwerking met Ontwerpers Amsterdam, en IGG is een tijdelijke constructie ontworpen om de Zuidas in Amsterdam te verrijken met een levendige kampeertoren. Het betreft een tijdelijke stalen constructie welke op afroep wordt gebouwd, op het moment dat er vraag ontstaat.

Architect: Ontwerpers Amsterdam i.s.m   Bart Nicolaas en Niels Limburg (Another Architectural Office).

Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam (projectgroep Zuidas)

Zie ook: www.ontwerpersadam.nl

2011: 2e prijs woningbouwblok prijsvraag in Parijs

Door studio ninedots architecten ontworpen bouwblok op uitnodiging van de Franse overheid. Een bouwblok van 7 verdiepingen hoog overspant 30 m. Onder het bouwblok is een gedeeltelijke twee-laagse parkeergarage aanwezig.
Het betreft een een meervoudige opdracht op het oude Renault terrein (www.ileseguin-rivesdeseine.fr) in Parijs.

Architect: studio ninedots architects i.s.m. HVDN architecten.

Opdrachtgever: Franse overheid

Zie ook: www.studioninedots.nl

2010: 1e prijs Europese Aanbesteding Radboud Universiteit Nijmegen

Het project Spaarndammerhart heeft de Zuiderkerkprijs 2021 gewonnen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste Amsterdamse woningbouwproject van dat jaar.

In samenwerking met Korth Tielens architecten en Marcel Lok architecten en de opdrachtgever Heijmans Vastgoed, heeft Strackee het constructieve ontwerp vanaf VO tot en met uitvoering verzorgd.

Eind 2010 is de procedure doorlopen om via Europese Aanbesteding het ontwerpteam te selecteren. Daartoe heeft een commissie onder voorzitterschap van prof. dr. N. Nelissen de plannen beoordeeld van een vijftal vooraf geselecteerde ontwerpcombinaties. In de geselecteerde ontwerpcombinatie participeren naast Benthem Crouwel, Karres en Brands Landschapsarchitecten uit Hilversum, Nelissen Ingenieursbureau uit Eindhoven als installatie en bouwfysisch adviseur, Bouwadviesbureau Strackee uit Amsterdam als constructeur en IGG Bouwkostenadvies uit Wassenaar als bouwkostenadviseur.
De verwachting is dat het nieuwe gebouw eind 2013 in gebruik kan worden genomen.

Architect: Benthem Crouwel Architects

Opdrachtgever:  Radboud Universiteit Nijmegen

Zie ook: www.benthemcrouwel.nl

2009: 1e prijs Amsterdamse Nieuwbouwprijs

Minister Van der Laan reikte deze jaarlijkse publieksprijs uit. In totaal zijn er ruim 12.500 stemmen uitgebracht op tien projecten.

Haveneiland Oost blok 51a met 26 woningen kenmerkt zich aan de voorkant door een stedelijke gevel van rode baksteen. De achterkant ligt aan de zonkant en heeft een lichte gevel met terrassen op verschillende verdiepingen. De bouwkosten bedragen 4,5 miljoen euro.

Architect: Queeste Architecten

Opdrachtgever: Blauwhoed Eurowoningen

Zie ook: www.nieuwbouwprijs.nl

2009: 4e plaats nationale prijsvraag fiets- en voetgangersbrug de Einder in de Driemanspolder – Westerpark te Zoetermeer

Door Wingender  Hovenier architecten ontworpen brug met een lengte van 210 m. lang. De brug overspant de randstadrail, een provinciale weg en een fietspad. De maximale (tussen) overspanning is 30 m.

Een corten-stalen huid welke constructief benut wordt voor de dragende functie en de geborgenheid van een loopbrug overspant deze 30 m. De geleding in de stalen brug geeft mogelijkheden om de bovenzijde waar nodig te openen naar het landschap toe.

Architect: Wingender Hovenier architecten.

Opdrachtgever: Gemeente Zoetermeer

Zie ook: www.winhov.nl

2008: 1e plaats Prijsvraag 5 kunstwerken in de wijk Waterdonken te Breda

Door Buro Poppinga ontworpen bruggen en steigers in prefab beton. In totaal zijn 5 kunstwerken ontworpen waarvan een zwaarverkeersbrug (verkeersklasse 60) en twee langzaamverkeersbruggen. De realisatie vindt plaats vanaf 2010 tot 2013. Door herhaaldelijk gebruik van dezelfde stalen kistvormen ontstaat een  introverte betonvorm welke de nadruk legt op de Waterdonken.

Opdrachtgever: Gemeente Breda

Architect: Buro Poppinga

Zie ook: www.poppinga.nl

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? Neem contact met ons op

Contact

Heeft u een vraag? Vul uw gegevens in en wij nemen persoonlijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Zoeken: