Duurzaam construeren in 2024

 In Nieuws

Klimaatneutraal constructief ontwerpen

Met team Strackee zijn we volop bezig met de transitie naar klimaatneutrale constructieve ontwerpen. Het bewust ontwerpen op embodied carbon, het vergelijken van MPG-waarden bij het eerste ontwerp, maar met name ook de eerste analyse op de bouwwens van de opdrachtgever, krijgen hierbij steeds meer aandacht.

Duurzaam bedrijfsbeleid voorop

Om dit proces te kunnen sturen, kunnen we in 2024 de hoeveelheid CO2 in het ontwerp bepalen. Het meer ontwerpen in houtconstructies, lichter ontwerpen van draagconstructies en beter gebruik van de bestaande gebouwvoorraad zal een grote rol gaan spelen in de komende jaren. We zullen ons daarvoor in 2024 gaan certificeren voor de norm ISO 14001 en hebben, in samenwerking met BdB en Pieters Bouwtechniek, een routekaart opgesteld om zo onze organisatie voor te bereiden op de periode 2030-2050 waarin een duurzaam bedrijfsbeleid voorop staat.

Direct CO2 besparen in bouwprojecten

Een mooi voorbeeld is het project aan de Ingelandenweg (De Punt). Een project met Bouwbedrijf De Nijs, temp.architecture en Ymere. Door het behoud van 3 grote blokken in Amsterdam Nieuw-West wordt 3x 1.250 m3 nieuw beton bespaard. Bovendien hoeft er niet ontgraven te worden en kan het bestaande beton, inclusief de funderingspalen, 100% worden hergebruikt. In totaal besparen we met deze keuze circa 1.400 ton CO2!

Aanbevolen berichten
Contact

Heeft u een vraag? Vul uw gegevens in en wij nemen persoonlijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Zoeken:

Airey-woningen Amsterdam