Hotel van de Vijsel (Amsterdam) opgeleverd

 In Nieuws

Eind 2018 is het project Hotel van de Vijsel aan de Overtoom in Amsterdam opgeleverd. Naar een ontwerp van architect Minke Wagenaar is de voormalig houthandel omgevormd tot een hotel met circa 80 kamers. Bouwadviesbureau Strackee heeft hiervoor het constructief ontwerp uitgewerkt.

In het kader van duurzaamheid is een afzinkkelder toegepast, om zonder stalen damwanden te kunnen werken. Ook is de bovenbouwconstructie volledig in hout geconstrueerd, wat bovendien een aanzienlijke gewichtsbesparing heeft opgeleverd

Kenmerkend aan deze houtconstructie is dat de nieuwe houtconstructie door de bestaande constructie heen gevlochten is. Om te kunnen voldoen aan de huidige geluids- en brandwerendheidseisen moest de bestaande constructie daarvoor eerst volledig gedemonteerd en gerestaureerd worden om vervolgens als een reusachtig bouwpakket weer in elkaar gezet te worden.

Lees voor meer informatie over project Hotel van de Vijsel het artikel Hotel in houthandel uit HoutWereld van 25 januari 2019, waarin architect Minke Wagenaar ingaat op de totstandkoming van het nieuwe hotel, en kijk Projecten voor een nadere projectomschrijving.

Aanbevolen berichten
Contact

Heeft u een vraag? Vul uw gegevens in en wij nemen persoonlijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Zoeken:

Second opinions en haalbaarheidsonderzoeken